Filozofia

Bubeck karmi psy od 1893 roku. Jest kolebką nowoczesnego żywienia psa.

Dlaczego Bubeck nie przypomina żadnej innej karmy dla psów?

Na początku pojawił się pomysł, aby zdrowo karmić psa twardymi ciasteczkami. Dobre i smaczne mięso, ziemniaki lub zboża, cenne warzywa i zioła są podstawowymi składnikami produktów Bubeck od 120 lat, dzięki czemu ciasteczka Bubeck stanowią rodzaj pełnowartościowego arcydzieła piekarniczego.

Celem Wilhelma Bubecka było wybranie tylko najlepszych producentów surowców jako dostawców dla wypiekanych przez niego herbatników dla psów. Chciał dostarczyć psu, który w tamtych czasach był jeszcze karmiony odpadami stołowymi, najlepsze substancje odżywcze. Nawet dzisiaj Bubeck pracuje tylko z wybranymi producentami, którzy nie dokonują żadnych modyfikacji w hodowli mięsa i uprawie warzyw.

Na bazie tych naturalnych surowców powstała receptura ciasta, na podstawie której już od pięciu pokoleń wiernie wypieka się przysmaki i karmę. Wszystko po to, by zachować witalność psa. Z wielką starannością pielęgnujemy recepturę założycieli, stworzoną w oparciu o wiedzę naszych przodków, jednak idziemy z duchem czasu i wprowadzamy innowacje, które mogą usprawnić nasz proces produkcji bez straty dla jakości pożywienia. Pracujący u nas wykształceni piekarze dopieszczają każde ciasteczko i uważnie pilnują, by zachować znane od pokoleń procedury wypieku w kamiennym piecu. Blacha za blachą, umieszczają ciasta i ręcznie sprawdzają, czy tradycji staje się za dość. Długie i powolne wypiekanie ciasta w opracowanym przez nas kamiennym piecu to jedyny sposób na stworzenie szorstkiej struktury powierzchni, idealnie zaspokajającej psią potrzebę żucia, która zawsze była charakterystycznym znakiem marki Bubeck. To jeden z sekretów, które odróżniają komercyjne psie herbatniki i psie ciastka od Bubecka.

Po upieczeniu potrzeba tylko czasu, by wyjęte z kamiennego pieca ciasteczko stało się przysmakiem Bubeck. Przez kilka godzin karma czy też przysmak dla psa Bubeck wypoczywa, by powoli zamknąć w sobie wartości odżywcze, dzięki czemu staje się unikalnym produktem. Pod stałą kontrolą produkty wolno się ochładzają w pomieszczeniu zaprojektowanym przez Wilhelma Bubecka. Odpoczynek i specjalne zasilanie powietrzem z kontrolą wilgotności są decydującymi elementami, które dopełniają specjalistyczną recepturę wypieku ciasteczek i karm Bubeck.

Kto daje swojemu psu ciastko Bubeck, odżywia się jednocześnie tradycją i historią.

Dla pracowników Bubeck produkcja przysmaków dla psów nie jest działaniem przemysłowym, ale tradycyjnym wkładem w kulturę żywienia zwierząt. Zdajemy sobie sprawę z historii zdrowego odżywiania psów i jesteśmy dumni, że sami napisaliśmy najdłuższą jej część. W Bubeck każdy produkt jest wyjątkowy, wykonany i wypiekany z miłością i troską.

Co wyróżnia przysmaki Bubeck:

 

  • BEZ cukru i substytutów cukru (glukoza, wysłodki buraczane…)
  • BEZ konserwantów
  • BEZ wzmacniaczy smaku
  • BEZ sztucznych barwników
  • BEZ enzymatycznej modyfikacji surowców
  • Wybrani dostawcy surowców (głównie regionalne)
  • Upieczony w kamiennym piecu, bez produkcji masowej w ekstruderze
  • Specjalna metoda chłodzenia w chłodni opracowana przez Bubeck
  • Twardy i chrupiący – wzmacnia mięśnie żucia